In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
JBC Flexible Automation
Syntens
BSW Bedrijven
IKEA & Katoen Natie
De Graaf Logistics
Railinfrabeheer
Kappa Vandra Golfkarton
De Zeeuw & De Keizer
Decade Financial Software
I.I.O. Kantoor- en Informatica opleidingen
Rodenburg Groep
Nassau Indus Deur
Beicon Engineering B.V.
Snijders Olie B.V.
Koreman Staalbouw
WAVA Oosterhout
PricewaterhouseCoopers
Op zoek naar slimme oplossingen?
WAVA Oosterhout!

OOSTERHOUT ­ De WAVA-groep kan voor veel ondernemers en instellingen van grote betekenis zijn. Met hun flexibele instelling zijn de medewerkers van de verschillende diensten van WAVA graag geziene gasten bij menig werkgever. Personeel wordt voor uiteenlopende functies gedetacheerd. Dat kan voor korte of langere tijd, in groepsverband of individueel. WAVA biedt slimme oplossingen voor werkgevers.

Detachering
Wie voor een langere periode medewerkers wil inzetten, zonder dat zij op de loonlijst staan, kan terecht bij Entrada BV en WAVA Oosterhout BV. Bij bedrijven van allerlei aard worden mensen voor korte of langere tijd gedetacheerd. Dit kan in groepsverband of via individuele detachering. Entrada detacheert vakkundige en gemotiveerde medewerkers. Om ervoor te zorgen dat zij optimaal integreren in de cultuur van het bedrijf, besteedt Entrada veel tijd aan selectie en inwerken. Indien nodig zorgt Entrada voor extra (bij)scholing.

Entrada verzorgt detachering van personeel voor uiteenlopende functies:
- algemeen onderhoud
- gebouwenbeheer
- onderwijsassistentie
- huishoudelijke diensten
- technische diensten
- administratieve diensten

Industriële detachering wordt verzorgd door WAVA Industrie. Industriële detachering wijkt, afhankelijk van klant en bedrijfstak, op de volgende aspecten af van reguliere detachering:
- een korte detacheringperiode gewenst door de klant
- een intensieve directe begeleiding door WAVA
- eventueel met vervangingsgarantie bij afwezigheid
- personeel beschikbaar op oproepbasis
- niet alleen individueel maar ook groepsgewijs

En wilt u een werknemer uiteindelijk zelf in dienst nemen? Ook dat kan door Entrada worden geregeld.

Houtbewerking
Houtbewerking voor derden was het begin van de activiteiten van WAVA. Gedurende vele jaren heeft WAVA ervaring opgedaan op dit gebied. Met haar specifieke kennis mag WAVA dan ook een specialist in deze sector genoemd worden. De brede range van universele moderne houtbewerkingapparatuur wordt bediend door ruim 40 vakmensen. Zij voeren zeer gevarieerde opdrachten uit, waarbij kwaliteit voorop staat. Als het over houtbewerking gaat is bij WAVA veel mogelijk. De beschikbare ruimte en de aanwezige productiemiddelen maken bijna alle wensen van zakelijke en particuliere klanten mogelijk. Van een enkel kozijn tot de serieproductie van industriële emballage, van speciale meubelen tot stijlvolle trappen. De goed uitgeruste spuiterij is een sterk punt van WAVA. Deze geeft een extra dimensie aan de houtbewerking, omdat hierdoor vaak alle bewerkingen aan een product binnen WAVA worden uitgevoerd.

Klanten besteden de volgende werkzaamheden bij WAVA uit: algemeen zaag-, frees- en afkortwerk, het maken van displaymateriaal in de vorm van interieur onderdelen, traphekken etc. het maken, leveren en plaatsen van ramen, deuren en kozijnen het betimmeren van bedrijfsvoertuigen de productie van industriële emballage zoals kratten, kisten en rekken

Maatwerk voor aannemers en particulieren
- kozijnen
- deuren
- trappen
- meubelen
- projectbetimmeringen
- displays
- inrichting van bedrijfsvoertuigen

Entrada
Entrada Arbeids Integratie Diensten biedt (re)integratie- en employability-diensten voor mensen die een zekere of dreigende afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Entrada B.V. verricht arbeidskundige onderzoeken, begeleidt mensen naar passend werk en detacheert mensen op basis van hun mogelijkheden. Entrada doet zaken met bedrijven die financieel of maatschappelijk verantwoordelijk zijn voor de desbetreffende personen. Dit zijn onder andere gemeenten, uitvoeringsinstellingen, werkgevers en verzekeringsmaatschappijen. Verder detacheert Entrada bij zowel profit als non-profit bedrijven in de regio.

Entrada heeft als missie 'De weg naar passend werk'. Hierbij kan het gaan om het (re)integreren van werknemers die (tijdelijk) zijn uitgevallen door ziekte en het naar werk coachen van arbeidsgehandicapten en bijstandsgerechtigden. Daarnaast kan het gaan om het uitvoeren van een mobiliteitsplan bij een bedrijf of instelling. Entrada B.V. wil op een professionele en plaatsingsgerichte wijze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo efficiënt mogelijk terugbrengen in het arbeidsproces. De mogelijkheden van de mens staan hierbij voorop. Uitgangspunt is dat (re)integratie geen drama mag worden. Het komt nog te vaak voor dat medewerkers die zijn uitgevallen niet terugkeren naar het werkproces bij hun oude werkgever. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Niet altijd is voorkomen mogelijk geweest en vaak komen we er pas laat achter dat eerder ingrijpen veel meer op zijn plaats was geweest. Juist in deze situaties kan Entrada uitweg bieden. Persoonlijk contact, goede begeleiding en oprecht geloof en vertrouwen in de mogelijkheden van de mens zorgen ervoor dat er beweging komt in het (re)integratieproces. Hierbij is contact met zowel de werkgever als de betrokken werknemer essentieel. Zodra het vertrouwen in de kwaliteiten hersteld is kan de weg naar arbeid gevonden worden. Op dat moment zijn oplossingen zeer dichtbij. Dit kan bij de oude werkgever zijn of juist bij een nieuwe werkgever dan wel een nieuwe functie. Entrada heeft een sterk netwerk in de regio en is intermediair tussen bedrijven en instellingen.

Aan werkgevers biedt Entrada ondersteuning bij het uitvoeren van het sociaal beleid. Zij kunnen de hulp van Entrada inroepen voor het adviseren en begeleiden van hun werknemers (outplacement, replacement, loopbaanontwikkeling).

Als opdrachtgever heeft u dan ook altijd te maken met professionele adviseurs. Wij weten welke begeleiding, werkplekaanpassingen en subsidiestromen mogelijk en noodzakelijk zijn. Wij kennen de kwaliteitscriteria. Bovendien wordt voortdurend geïnvesteerd in het personeel. U bent daardoor verzekerd van gemotiveerde vakmensen.

De WAVA-groep is werkzaam voor een groot aantal (inter)nationale marktpartijen. Tot de WAVA-groep behoren WAVA Oosterhout BV (Industriële dienstverlening en cultuurtechniek), JeBe productie BV (metaalbewerking), Tuinman Bart BV (ontwerp en aanleg) en Entrada reïntegratiediensten BV (reïntegratiewerkzaamheden).

Telefoon: 0162 ­ 468 222
Telefax: 0162 ­ 460 952
e-mail: info@wava.nl
internet:
www.wava.nl





...leest
Eigen blad Karen Romme 'YIB' voorziet in behoefte

...start
Een kant-en-klaar advies voor de afbouw

...beoordeelt
God zegene de greep voor sommige werkgevers

...creëert
Orthopedisch instrumentenmaker moet creatief zijn

...informeert
BKD Business dagen West-Brabant: Al over 6 weken!

...spreekt
In 't Kort

Ondernemend Oosterhout Special:

...groeit
Bedrijvigheid neemt nog steeds toe in Oosterhout

...bereikt
De "stad zonder station" is per spoor uitstekend bereikbaar!

...bouwt
America Tower; Markant herkenningspunt aan de A27

...expandeert
Food speelt een hoofdrol op Everdenberg

...vestigt
Wonen en werken in de etalage van Oosterhout

...zoekt
CWI zoekt naar creatieve oplossingen voor werkgevers en werknemers