In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
JBC Flexible Automation
Syntens
BSW Bedrijven
IKEA & Katoen Natie
De Graaf Logistics
Railinfrabeheer
Kappa Vandra Golfkarton
De Zeeuw & De Keizer
Decade Financial Software
I.I.O. Kantoor- en Informatica opleidingen
Rodenburg Groep
Nassau Indus Deur
Beicon Engineering B.V.
Snijders Olie B.V.
Koreman Staalbouw
WAVA Oosterhout
PricewaterhouseCoopers

een dominante speler in het zuiden van het land

Van de hoogtijdagen in kolenhandel tot het leveren van smeerolie; Snijders heeft het allemaal meegemaakt. Het bedrijf is getuige geweest van de bloei maar ook het deels verdwijnen van diverse markten. En wat te denken van alle commotie steeds weer op de brandstoffenmarkt! Al vele jaren beweegt Snijders zich op een markt die continue in beweging is. Toch is zijzelf steeds een solide factor gebleken op deze markt!

Brede weg
Op 21 maart 1921 is het familiebedrijf Snijders opgericht. Een bedrijf dat aanvankelijk groot geworden is in de kolenhandel en zich na het ineenstorten van deze markt is gaan toeleggen op de huisbrandolie. Na de vondst van het aardgas is Snijders een zeer brede weg in geslagen, die in de loop der jaren geleid heeft tot een aantal zijwegen, te weten; de directe verkoop aan het bedrijfsleven, het opzetten van een gastak en tenslotte het opzetten van een retailnetwerk, voor het bedienen van de particulieren. In 1990 werd het bedrijf verkocht aan Shell, waarna eind jaren '90 besloten is alle olieactiviteiten onder te brengen in een aparte BV, wat leidde tot de naamsverandering Snijders Olie BV; met het kantoor van waaruit alle activiteiten aangestuurd worden in Oosterhout en een depot in Cuijk.

40.000 Klanten
Snijders Olie BV, samengevoegd uit Snijders Oosterhout, Snijders Cuijk, Snijders Oss en Snijders Tankopslag, is met 55 werknemers de grootste dochteronderneming van Shell in Nederland. Met een afzetgebied dat zich uitstrekt van Oosterhout tot aan de Duitse grens, bedient het bedrijf zo'n 40.000 klanten, die gezamenlijk zo'n 300 miljoen liter brandstoffen en 1 miljoen liter smeermiddelen afnemen per jaar. Dit maakt Snijders Olie BV tot een dominante speler in het zuiden van het land.

Business-to-business en retail
Het werkterrein van Snijders Olie BV valt ruwweg uiteen in een tweetal takken. Allereerst is daar het business-to-business kanaal, dat zich uitstrekt over een grote diversiteit aan marktsegmenten, waaronder; de industrie, de garagebedrijven, de aannemerij, de landbouw en transport, welke voor het bedrijf het belangrijkste segment is. Hiernaast voert Snijders Olie BV ook nog een retailtak en een netwerk van bedrijfsservicepunten. Het retailnetwerk omvat 60 stations zowel in Snijders- als in Shellkleuren. Het netwerk van 25 onbemande bedrijfsservicepunten is gelocaliseerd op strategische plaatsen in de regio, zoals op industrieterreinen en gelegen vlakbij transportondernemingen.

Tanken en sparen
Om meer onderscheid aan te brengen tussen het bedrijfsleven en de particulieren en zodoende deze laatste groep meer aan zich te binden, heeft het bedrijf begin dit jaar de Flextank Card geïntroduceerd. Deze Card biedt de particulier optimaal tankgemak, daar hij 24 uur per dag over motorbrandstof kan beschikken, waarna de afrekening later volgt via automatische afschrijving van bank/girorekening. Andere voordelen van de Flextank Card zijn, dat hij gratis verkrijgbaar is, gebruiksvriendelijk en vooral het aan de Card verbonden spaarsysteem, waarmee diverse artikelen verkregen kunnen worden. Kortom: een lucratieve en volledig elektronische manier van tanken en sparen.

Een sterke speler
Om 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar beschikbaar te zijn, heeft Snijders Olie BV de beschikking over drie afdelingen, waarin alle kennis en ervaring aanwezig zijn om te voldoen aan de eisen van de klant; de verkoopafdeling, financiële administratie en de afdeling logistiek. Dit in combinatie met de toegevoegde waarde die het bedrijf haar klanten kan bieden als dochteronderneming van Shell maakt Snijders Olie BV tot een sterke speler op een markt waar de concurrentie enorm is. Zo lopen er diverse programma's die de markt een extra service bieden, vaak gerelateerd aan onderhoud, technische ondersteuning, management-informatiesystemen en een goede en professionele begeleiding.

Professionaliteit en flexibiliteit
Op 21 maart aanstaande bestaat Snijders exact 80 jaar. Al die tijd heeft het bedrijf zich doen gelden als een safe, solide onderneming. Een imago gebaseerd op professionaliteit en flexibiliteit met een grote toegevoegde waarde als dochteronderneming van Shell, Europa's grootste tanknetwerk hebben ervoor gezorgd, dat het bedrijf door de jaren heen steeds de regionale markt optimaal heeft kunnen bedienen.

Snijders Olie BV
Vaartweg 18, Postbus 58
4900 AB Oosterhout
tel. 0162-454556


...leest
Eigen blad Karen Romme 'YIB' voorziet in behoefte

...start
Een kant-en-klaar advies voor de afbouw

...beoordeelt
God zegene de greep voor sommige werkgevers

...creëert
Orthopedisch instrumentenmaker moet creatief zijn

...informeert
BKD Business dagen West-Brabant: Al over 6 weken!

...spreekt
In 't Kort

Ondernemend Oosterhout Special:

...groeit
Bedrijvigheid neemt nog steeds toe in Oosterhout

...bereikt
De "stad zonder station" is per spoor uitstekend bereikbaar!

...bouwt
America Tower; Markant herkenningspunt aan de A27

...expandeert
Food speelt een hoofdrol op Everdenberg

...vestigt
Wonen en werken in de etalage van Oosterhout

...zoekt
CWI zoekt naar creatieve oplossingen voor werkgevers en werknemers