In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
JBC Flexible Automation
Syntens
BSW Bedrijven
IKEA & Katoen Natie
De Graaf Logistics
Railinfrabeheer
Kappa Vandra Golfkarton
De Zeeuw & De Keizer
Decade Financial Software
I.I.O. Kantoor- en Informatica opleidingen
Rodenburg Groep
Nassau Indus Deur
Beicon Engineering B.V.
Snijders Olie B.V.
Koreman Staalbouw
WAVA Oosterhout
PricewaterhouseCoopers
een internationaal werkend ingenieurs- en adviesbureau
Beicon Engineering B.V.

De laatste jaren is er in verschillende branches een ontwikkeling gaande waarin steeds meer grote bedrijven, met aantallen werknemers die in de honderden en zelfs duizenden lopen, langzamerhand 'verdwijnen' door het veranderen van hun identiteit, overgenomen worden of naar het buitenland uitwijken. Vanwege de persoonlijke benadering, die klanten juist zo op prijs stellen, zijn het de kleinere en middelgrote bedrijven die floreren momenteel. Beicon Engineering B.V. is hiervan het bewijs; een klein bedrijf, maar wel met een ongekende staat van dienst, getuige de enorme referentielijst aan projecten over de gehele wereld.

Enorme ervaring
Beicon Engineering B.V. is een internationaal werkend ingenieurs- en adviesbureau voor staal, beton en bouwkunde met als hoofddiscipline staalconstructies, dat onder deze naam iets meer dan een jaar bestaat, maar qua kennis en ervaring ver terugvoert, daar het bureau onder verschillende namen door het gehele land gevestigd is geweest en nu alweer enige tijd, vanwege de gunstige ligging in Oosterhout zit. Zowel complete engineering van de constructies als detailengineering wordt door Beicon met onder andere hard- en software uitgevoerd. Directeur en eigenaar de heer Beijer heeft een vast team van zes personen, variërend in leeftijd van 40 tot 65 jaar, met wie hij doorgaans al zo'n 20 jaar samenwerkt en daarnaast nog een aantal job-contractors; gemiddeld zo'n 15 personen in totaal. "Deze medewerkers; projectmanagers, projectleiders, engineers en constructeurs beschikken over zo'n ruime ervaring, dat je hen internationaal kunt inzetten; zij zijn bekend met de internationale normen en wetgeving."

B&F Consultancy B.V.
Naast Beicon Engineering B.V. heeft de heer Beijer nog een bedrijf, te weten B&F Consultancy B.V., dat werkzaam is in de (internationale) handel en projectontwikkeling. "B&F is ongeveer een jaar geleden opgericht omdat de werkzaamheden elkaar een beetje voor de voeten liepen. Het selecteren en bijeenbrengen van handelspartners is door onze grote hoeveelheid relaties één van de belangrijkste taken geworden binnen B&F Consultancy B.V. Zo zijn wij momenteel in Turkije actief bij het herstel en de wederopbouw van industrie en infrastructuur na de aardbevingen. Voor de diverse disciplines worden Nederlandse en Turkse bedrijven bij de projecten betrokken."

Enkele projecten
Niet alleen B&F Consultancy B.V. is veelal werkzaam in het buitenland, ook Beicon Engineering B.V. werkt momenteel meer over de grens dan in Nederland. Enkele projecten waaraan het bureau (soms in teamverband met andere bedrijven) heeft meegewerkt, zijn: hoofd- en detailberekeningen van de staalconstructies voor de nieuwbouw en renovatie van een fabriek van Dow Chemical in Duitsland, hoofd- en detailberekeningen van de staalconstructies alsmede de werkplaatstekeningen voor de nieuwbouw van een vleesverwerkende fabriek in Frankrijk, engineering en werkplaatstekeningen van de staalconstructies voor diverse energiecentrales in Nederland en Duitsland en de engineering van de staalconstructies voor diverse kantoorgebouwen in Nederland en Engeland. Momenteel werkt zij aan het constructief ontwerp, de hoofd- en detailberekeningen van de staalconstructies en de werkplaatstekeningen voor de productie van het staal, betreffende de nieuwbouw van een groot overdekt milieupark in Gent, België.

The London Eye
Eén van de meest opzienbarende projecten waaraan Beicon heeft meegewerkt is 'The London Eye'; het reuzenrad in Londen, dat over de gehele wereld aandacht gekregen heeft. In opdracht van Hollandia B.V. is het bureau betrokken geweest bij de engineering van het wiel waarvan Hollandia de general-contractor was en dat in Nederland is gemaakt.

Gewaardeerd en gerespecteerd
Beicon Engineering B.V. opereert op een markt met veel 'concurrenten'; toch weet zij hierin uitstekend het hoofd boven water te houden, omdat veelal samenwerking met de 'concurrent' tot een betere spreiding van de hoeveelheid beschikbaar werk leidt en dus capaciteitsproblemen door personeelstekort worden geminimaliseerd. De kennis en ervaring, gecombineerd met een vertrouwensrelatie verschaft het bureau zowel nationaal als internationaal een gewaardeerde en gerespecteerde reputatie. De heer Beijer: "Je overleeft bij de gratie van je klanten!" Dat het hiermee wel goed zit duidt een indrukwekkende referentielijst aan.

BEICON ENGINEERING B.V.
Beneluxweg 37, Postbus 161
4900 AD Oosterhout
tel. 0162-469070
fax 0162-469940


email e.h.beijer@worldonline.nl
Internet www.ebm-online.com/beicon


...leest
Eigen blad Karen Romme 'YIB' voorziet in behoefte

...start
Een kant-en-klaar advies voor de afbouw

...beoordeelt
God zegene de greep voor sommige werkgevers

...creëert
Orthopedisch instrumentenmaker moet creatief zijn

...informeert
BKD Business dagen West-Brabant: Al over 6 weken!

...spreekt
In 't Kort

Ondernemend Oosterhout Special:

...groeit
Bedrijvigheid neemt nog steeds toe in Oosterhout

...bereikt
De "stad zonder station" is per spoor uitstekend bereikbaar!

...bouwt
America Tower; Markant herkenningspunt aan de A27

...expandeert
Food speelt een hoofdrol op Everdenberg

...vestigt
Wonen en werken in de etalage van Oosterhout

...zoekt
CWI zoekt naar creatieve oplossingen voor werkgevers en werknemers