In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
Sitesupport
Adviesgroep Maat & Partners
Broese & Peereboom Holding
Sprangers Bouwbedrijf
JH Koeltechniek BV
Tiggelman BV
Van Horssen BV
Electron
PVU Gerechtsdeurwaarders
Tessera beheer
CRA vastgoed ontwikkeling
Debis Autolease
Bouwbedrijf Zegers
Jobsupport
Jansen Huybregts
Kompak
Carat Nederland B.V.
Euro-Air Breda
Nieuwbouwnet.nl
Concepts ICT
Dowding & Mills
ISPC Breda
Bastiaansen Mode Compleet
Roos & Roos
Broese & Peereboom Holding:
Moderne topkwaliteit met oog voor de omgeving
BREDA - De eer van het predikaat 'Koninklijke' is voor de Bredase drukker Broese & Peereboom geen aanleiding op de lauweren te rusten. Integendeel, want het bedrijf plaveit de laatste jaren met een aantal overnames haar gouden pad naar de toekomst. Dankzij die gecombineerde krachten biedt Broese & Peereboom haar klanten momenteel alles van visitekaartje tot e-commercesites.

In 1784 stichtte Willem van Bergen in de Bredase Tolbrugstraat een boekhandel annex drukkerij. In 1828 werd het bedrijf overgenomen door P.R. Broese. Door een fusie met boekhandel Peereboom ontstond in 1920 het bedrijf Broese & Peereboom. De onderneming gaf ondermeer de Bredasche Courant uit. In 1984 kreeg Broese & Peereboom het predikaat 'Koninklijke' als erkenning van de opvallende plaats die de onderneming steeds heeft ingenomen in Breda. De laatste jaren heeft het bedrijf een grote groei doorgemaakt. De heer Merkx is directeur van Broese & Peereboom Holding en vertelt: "Blom Jeuken en Louis Vermijs zijn in 1987 overgenomen. Twee gerenommeerde drukkerijen. Blom Jeuken bestaat al meer dan 100 jaar en Louis Vermijs zit daar niet ver vanaf. In 1993 namen we Hoenke Prepress over. Dat heeft ons bedrijf een gigantische meerwaarde gegeven, omdat Hoenke in de wereld van de pre-press veel kennis en een goede naam had opgebouwd.

Computer to Plate plaatontwikkelstraat.

Nieuwe media
Broese & Peereboom is niet zomaar een drukker. Directeur Merkx vertelt: "Wij zijn niet enkel een grafische onderneming. We zijn namelijk ook zeer actief in de nieuwe media. Je kunt dan denken aan allerlei zaken zoals internetservices, databases, beeldbanken en e-commerce. Wij gebruiken daar natuurlijk wel onze grafische kennis mede voor." Aantrekkelijk is de aanwezige kennis op twee terreinen: grafisch en digitaal. Een simpel voorbeeld is de brochure die Broese & Peereboom voor een klant drukt, maar ook vrij eenvoudig op Internet kan plaatsen. Het bereik van de brochure wordt ineens wereldwijd. Met name de kennis binnen Hoenke komt bij de nieuwe activiteiten van pas. Hoenke is allereerst een volwaardig prepressbedrijf. Ze zijn gespecialiseerd in digitaliseren van informatie, DTP, beeldmanipulatie en CTP. Daarnaast zitten er bij het bedrijf mensen die veel kennis van internet en e-commerce hebben. Hoenke biedt bedrijven de mogelijkheid voordeel te behalen op de digitale snelweg. Hier gaat echter wel veel aan vooraf. Merkx: "Eerst gaan wij met de klant in de slag om zijn doelstellingen helder te krijgen. Wij hebben daar een speciaal bedrijf voor: @ct-webcommunicatie. Dat is een consultantbedrijf. Er wordt met klanten gepraat over hun behoefte op internet en e-business. Dat wordt vertaald naar praktijkgerichte oplossingen. Die worden door Hoenke vervolgens gerealiseerd."

De nieuwe vijfkleuren Heidelberg Speedmaster

Topkwaliteit
Broese & Peereboom heeft de ontwikkeling van ambachtelijk tot modern drukken meegemaakt. Het bedrijf is met haar tijd meegegaan en zelfs meer dan dat. Onlangs heeft men, naast de al aanwezige 8 Heidelberg offsetpersen, een volledig geautomatiseerde 5 kleuren drukpers aangeschaft. "Deze pers heeft twee voordelen," volgens de heer Merkx. "We beschikken nu over een nog snellere en kwalitatief uitstekende drukpers waardoor wij onze klanten topkwaliteit drukwerk kunnen bieden. De kwaliteit van onze pers is uniek in de regio. Daarnaast houdt deze pers ook rekening met de omgeving. Hij is milieuvriendelijk. De machine drukt volledig alcoholloos en recyclet het water en de wasmiddelen." Zeker niet onvermeld mag het colourmanagement systeem van Broese & Peereboom blijven. Hiermee is het mogelijk het drukwerk zeer nauwkeurig tijdens het productieproces op kleur te houden. Het systeem wordt aangemaakt en geactiveerd in de prepress en middels de daarvoor aanwezige software doorgestuurd aan de drukpersen. Middels het zogaande colormanagement scanmeubel worden de drukvellen gecontroleerd waardoor er nauwelijks kleurafwijking kan ontstaan. "Dankzij deze moderne techniek leveren we de markt een product dat net iets meer biedt dan een ander," vat de heer Merkx samen. "De toegevoegde waarden van ons bedrijf zijn gericht op kwaliteit en snelheid. We hebben de laatste tijd veel efficiencymaatregelen binnen het bedrijf genomen. Hierdoor kunnen we klanten snel en adequaat helpen," vervolgt de directeur.

Kleurmanagementsysteem

Bewust
Broese & Peereboom staat dus voor bewuste kwaliteit. Niet alleen verraadt de ISO-certificering veel over de kwaliteit van de dienstverlening, maar ook het milieucertificaat is meer dan slechts een teken aan de wand. Het bedrijf is zich bewust van het belang van de omgeving en werkt milieuvriendelijk. Daarnaast staan klanten en medewerkers centraal in de bedrijfsfilosofie. Er wordt dagelijks hard gewerkt om de maatschappelijke verantwoordelijkheden op het gebied van samenwerking, werkomstandigheden en milieu te realiseren. Onze kwaliteit ontstaat door de motivatie en de geïnspireerde aandacht van onze vakmedewerkers in het totale productieproces.

Koninklijke Drukkerij Broese & Peereboom B.V.
Spinveld 8
4815 HS Breda
Telefoon: 076-5223155
Fax: 076-5227913
E-mail: info@broese.nl


...verandert
Een vrouw doet het anders...

...start
"Heel even de macht hebben..."

...netwerkt
Voor de 15e keer
Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant

...overlegt
Huidige plannen en besluiten grote impact
op de toekomst

...begeleidt
"Een kruiwagen vol met kikkers"

...ontwikkelt
Hoe met schaarste om te gaan?

...spreekt
In 't kort

...besluit
De besluiteloosheid van de overheid

...benut
Kansen benutten op De Krochten

...verbetert
Sociaal contact tussen ondernemers belangrijk

...inspireert
Onzekere vooruitzichten op inspirerende middag

Emer-Hintelaken

...onderneemt
Succesvolle start opwaardering van bedrijventerrein

Steenakker

...ambieert
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

...verwijst
Wethouder Broere plaatst eerste nieuw bewegwijzeringsbord

...raporteert
Halfjaarresultaten 2001 NV REWIN West-Brabant

...stimuleert
Ondernemers met puberende bedrijven bij Syntens aan het juiste adres

...informeert
Bestemmings- plannenservice op maat