In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
Sitesupport
Adviesgroep Maat & Partners
Broese & Peereboom Holding
Sprangers Bouwbedrijf
JH Koeltechniek BV
Tiggelman BV
Van Horssen BV
Electron
PVU Gerechtsdeurwaarders
Tessera beheer
CRA vastgoed ontwikkeling
Debis Autolease
Bouwbedrijf Zegers
Jobsupport
Jansen Huybregts
Kompak
Carat Nederland B.V.
Euro-Air Breda
Nieuwbouwnet.nl
Concepts ICT
Dowding & Mills
ISPC Breda
Bastiaansen Mode Compleet
Roos & Roos
Sprangers Bouwbedrijf:
Een reputatie gebaseerd op meer dan 200 jaar dienstverlening
BREDA - 1796. In dat jaar verkoos de gloednieuwe Bataafse republiek de Nationale Vergadering, de voorloper van ons huidige parlement. Het is een eeuwigheid geleden en er is veel gebeurd. Het Bredase bouwbedrijf Sprangers heeft alle stormen overleefd en is anno 2001 nog fris en vol toekomstverwachting. Sprangers Bouwbedrijf is een opmerkelijk bedrijf en staat al meer dan twee eeuwen garant voor degelijke kwaliteit.

Appartementen Westerpark

"Sprangers is inderdaad een oud bedrijf," beaamt directeur de heer Franse. "We weten uit oude rekeningen dat in 1796 Lambertus Sprangers een brug over de Mark aannam. We zijn hierdoor ŽŽn van de oudste bedrijven in de regio. Tot voor kort was het ook nog een echt familiebedrijf. Vier jaar geleden is Dolf Sprangers eruit gestapt," vervolgt de heer Franse. Opmerkelijk in de huidige structuur van Sprangers is dat een stichting voor kinderen in achterstandssituaties een deel van het aandelenpakket bezit. Een gedeelte van de winst van het bedrijf gaat dus naar het goede doel. Een nobel streven. Gelukkig voor het goede doel gaan de zaken momenteel erg goed voor Sprangers. De omzet van het bedrijf beweegt zich tussen de 130 en 160 miljoen gulden per jaar. Vanuit Breda en de vestiging in Terneuzen worden opdrachtgevers bediend in West-, Midden- en Zuid-Nederland. Sprangers beschikt over de certificaten NEN-EN-ISO 9001 en VCA**. De laatste tijd hoor je steeds vaker dat 'Sprangers overal aan het bouwen is'. "Dat is zo," vertelt de heer Van Alphen trots. "We timmeren flink aan de weg. Zo bouwen we momenteel veel garagebedrijven op zichtlocaties zoals op Hoogeind en Etten-Leur. Die vallen op. Daarnaast hebben we ook de America Tower in Oosterhout gebouwd," vervolgt de commercieel directeur van Sprangers.

Kwaliteit
De historie en referenties van Sprangers klinken als een klok. Toch de vraag waarom de opdrachtgevers voor het bedrijf kiezen. Franse trapt af: "Wij staan bekend om onze goede kwaliteit. Dat is niet alleen de productkwaliteit, maar ook hoe we met onze klanten omgaan. Het verlenen van service vinden wij heel belangrijk." Collega Van Alphen vult aan: "We hebben een eigen tekenkamer en kunnen alle mogelijke constructieve ontwerpen maken. Dat is een toegevoegde waarde. Daarnaast hebben we in de regio een onderhoudsteam. Zij verrichten niet alleen nazorg bij de opgeleverde projecten, maar verlenen ook later nog diensten aan klanten." Sprangers is gespecialiseerd in zowel utiliteitsbouw als woningbouwbouw en actief in nieuwbouw, renovatie, onderhoud en planontwikkeling. Het bedrijf is gespecialiseerd in koel- en diepvriesgebouwen, garages, turnkey-projecten en grootschalige renovaties van kantoren met zo'n tien- tot vijftienduizend vierkante meters vloeroppervlak.

Kantoor "Caravelle", Schiphol-Oost.

2201
Opmerkelijk bij Sprangers is het vaste klantenbestand. "We hebben veel vaste opdrachtgevers," zegt Van Alphen. "Dat zijn klanten die al twintig, dertig jaar terugkomen. Je ziet ze met wisselende projecten steeds terugkomen. Die klanten zijn tevreden en dat is de mooiste waardering die je als bedrijf kunt krijgen," vervolgt hij. "Je moet altijd zorgen dat de klant tevreden is. In ons geval betekent dat wij ondermeer keiharde afspraken maken over de opleveringsdata.
Wij doen er vervolgens alles aan om die te halen. Afspraken nakomen is heel belangrijk," weet de heer Franse. Dat besef is in de hele organisatie doorgedrongen. De bedrijfscultuur is informeel, maar enorm gedreven. "Dat wordt door onze medewerkers gewaardeerd," vertelt Van Alphen. "Wij hebben namelijk vrijwel altijd langdurige dienstverbanden.
We hechten veel waarde aan een goede werkmentaliteit en zijn open en eerlijk," vervolgt hij. Al met al ziet de toekomst er voor Sprangers Bouwbedrijf rooskleurig uit. Dat vindt directeur Franse ook: "Er wordt veel gesproken over de teruglopende economie, maar ik vermoed dat het voor ons bedrijf mee zal vallen. Ik denk dat we in de regio Breda gaan profiteren van de ontwikkelingen rond de Hoge Snelheids Lijn en Brabantstad." Als Sprangers zo door gaat, zal het bedrijf ook in het jaar 2201 nog actief en levenlustig zijn en kwalitatief uitstekende panden bouwen.

Aansprekende projecten
Sprangers Bouwbedrijf realiseerde onlangs in West-Brabant en Zeeland ondermeer de volgende projecten: diverse garages voor de Tigchelaar Groep en de van Tilburg-Bastianen Groep, de America Tower en de verbouwing en uitbreiding van het Intergas kantoor te Oosterhout, drie kantoorgebouwen in Westerhage nabij station Breda-Prinsenbeek, het F.N.V.-kantoor in Bergen op Zoom en de verbouwing en uitbreiding van het streekziekenhuis de Honte in Terneuzen.

Sprangers
Bouwbedrijf
Nijverheidssingel 315
Postbus 3193
4800 DD BREDA
Telefoon: 076 - 523 99 00
Fax: 076 - 523 99 88
Internet: www.sprangers.nl
E-mail: mail@sprangers.nl


...verandert
Een vrouw doet het anders...

...start
"Heel even de macht hebben..."

...netwerkt
Voor de 15e keer
Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant

...overlegt
Huidige plannen en besluiten grote impact
op de toekomst

...begeleidt
"Een kruiwagen vol met kikkers"

...ontwikkelt
Hoe met schaarste om te gaan?

...spreekt
In 't kort

...besluit
De besluiteloosheid van de overheid

...benut
Kansen benutten op De Krochten

...verbetert
Sociaal contact tussen ondernemers belangrijk

...inspireert
Onzekere vooruitzichten op inspirerende middag

Emer-Hintelaken

...onderneemt
Succesvolle start opwaardering van bedrijventerrein

Steenakker

...ambieert
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

...verwijst
Wethouder Broere plaatst eerste nieuw bewegwijzeringsbord

...raporteert
Halfjaarresultaten 2001 NV REWIN West-Brabant

...stimuleert
Ondernemers met puberende bedrijven bij Syntens aan het juiste adres

...informeert
Bestemmings- plannenservice op maat