In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
Sitesupport
Adviesgroep Maat & Partners
Broese & Peereboom Holding
Sprangers Bouwbedrijf
JH Koeltechniek BV
Tiggelman BV
Van Horssen BV
Electron
PVU Gerechtsdeurwaarders
Tessera beheer
CRA vastgoed ontwikkeling
Debis Autolease
Bouwbedrijf Zegers
Jobsupport
Jansen Huybregts
Kompak
Carat Nederland B.V.
Euro-Air Breda
Nieuwbouwnet.nl
Concepts ICT
Dowding & Mills
ISPC Breda
Bastiaansen Mode Compleet
Roos & Roos
Ruim 80 jaar vakmanschap! ELECTRON

ELECTRON behoort tot dat selecte gezelschap aan bedrijven, dat niet meer weg te denken is uit Breda. Van hieruit heeft het bedrijf talloze prestigieuze projecten tot een goed eind gebracht in binnen- en buitenland. Een grenzeloos vertrouwen in de toekomst heeft het bedrijf uiteindelijk doen besluiten het terrein aan de Speelhuislaan vaarwel te zeggen en zich binnenkort te gaan vestigen op Steenakker.

Het spandoek aan de gevel: "Wil je een bliksemcarrière" spreekt voor zich

Specialist
De historie van ELECTRON voert terug naar 1919 waar het bedrijf is voortgekomen uit Backer & Rueb. Sinds 1983 opereert ELECTRON volledig zelfstandig. Het bedrijf telt zo'n 800 werknemers en kent een aantal werkmaatschappijen, gevestigd door heel Nederland, met Breda als spil. Zowel de Holding als vier andere maatschappijen, te weten ELECTRON (Breda) B.V., ELECTRON Hoogspanningslijnen B.V., ELECTRON Telecom B.V. en ELECTRON Automation B.V. zijn in Breda te vinden. Breda is van oudsher het zwaartepunt en kenniscentrum op het gebied van energietechniek van ELECTRON. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich opgewerkt tot één van de grootste en meest toonaangevende installatiebedrijven van Nederland. Het ontwerpen, aanleggen, aanpassen en onderhouden van elektrotechnische installaties en technische automatiseringssystemen vraagt om kennis in de breedte, in de diepte en jarenlange ervaring. Verder vraagt het vooral ook om een perfecte samenwerking tussen specialisten en generalisten. ELECTRON is specialist op bovenstaande terreinen, zowel voor het uitzetten van de grote lijnen als de invulling van details. Deze grote diversiteit aan werkzaamheden, zorgt ervoor dat ELECTRON weinig verloop in personeel kent. Of, zoals de heer Kattemölle (algemeen directeur van ELECTRON Holding B.V.) zelf al aangeeft: "Het spandoek aan de gevel met daarop de tekst "Wil je een bliksemcarrière" spreekt voor zich."

Verschillende markten
De dienstverlening van ELECTRON strekt zich uit over verschillende markten, te weten:

  • Energie: In de energiesector variëren de projecten van een complete turnkey levering van hoogspanningslijnen en hoogspanningsschakelstations tot systemen op het gebied van duurzame energie en elektrische verbindingen voor (zeer) hoge stroom. Ook op het gebied van net- en stationsautomatisering, voor zowel gecentraliseerde- als gedecentraliseerde toepassingen heeft ELECTRON alle expertise in huis.
  • Industrie: Nieuwbouwprojecten en onderhoud voor zowel de chemiereuzen als kleinere industriële relaties worden verwezenlijkt.
  • Water en milieu: ELECTRON is sterk in installatie en procesautomatisering. Als eerste in Nederland heeft het bedrijf dan ook het predicaat 'certified system integrator' voor SATT systemen gekregen.
  • Telecommunicatie: Specialist op het gebied van mobiele tele- en datacommunicatie; bijvoorbeeld het plaatsen van antenne-installaties (in hoogspanningsmasten; in het veld of op daken) of het bouwen van een totale site.
  • Infrastructuur: Zowel op het gebied van de laag-, midden- als hoogspanningssystemen beschikt ELECTRON over een unieke expertise. Het bedrijf is opgenomen in het systeem van erkende contractors voor de Nederlandse Spoorwegen.
  • Utiliteit: Een keur aan activiteiten kunnen verricht worden, zoals de installatie van een aardings- en bliksemafleiderinstallatie, data- en telefooninstallatie, krachtinstallatie, etcetera.

Turnkey projecten
Dit alles heeft ervoor gezorgd, dat ELECTRON zijn naam terug vindt in de top 5 van Nederland. In de loop der jaren heeft het bedrijf een grote groep vaste klanten opgebouwd, maar ook iedere dag weer opnieuw maken nieuwe klanten kennis met het vakmanschap van ELECTRON. Een team bestaande uit echte professionals, mee- en vooruitdenken met de klant, actief op vele terreinen, betrouwbaar en turnkey projecten aankunnend, kenmerkt ELECTRON en staat aan de basis van het succesverhaal. In oktober 2000 is het bedrijf toegetreden tot de Franse multinational Spie Trindel, die met 11.000 medewerkers en 70 werkmaatschappijen een ideale aanvulling is op het dienstenpakket van ELECTRON.

Nieuwbouw
Binnenkort breekt er dus weer een nieuw hoofdstuk aan in de rijke historie van ELECTRON. Na 80 jaar op dezelfde locatie gezeten te hebben, is het bedrijf bezig met de nieuwbouw op Steenakker, waar de Bredase vestigingen onder één dak samengebracht worden. ELECTRON: toonaangevend in Nederland op vele terreinen en een bedrijf dat deel uitmaakt van de historie van Breda. Oud en ervaren, maar zeker niet versleten!

ELECTRON
Speelhuislaan 171
Postbus 2265
4800 CG Breda
Tel 076-5879241
Fax 076-5710430
Email info@electron.nl
Website www.electron.nl


...verandert
Een vrouw doet het anders...

...start
"Heel even de macht hebben..."

...netwerkt
Voor de 15e keer
Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant

...overlegt
Huidige plannen en besluiten grote impact
op de toekomst

...begeleidt
"Een kruiwagen vol met kikkers"

...ontwikkelt
Hoe met schaarste om te gaan?

...spreekt
In 't kort

...besluit
De besluiteloosheid van de overheid

...benut
Kansen benutten op De Krochten

...verbetert
Sociaal contact tussen ondernemers belangrijk

...inspireert
Onzekere vooruitzichten op inspirerende middag

Emer-Hintelaken

...onderneemt
Succesvolle start opwaardering van bedrijventerrein

Steenakker

...ambieert
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

...verwijst
Wethouder Broere plaatst eerste nieuw bewegwijzeringsbord

...raporteert
Halfjaarresultaten 2001 NV REWIN West-Brabant

...stimuleert
Ondernemers met puberende bedrijven bij Syntens aan het juiste adres

...informeert
Bestemmings- plannenservice op maat