In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
Sitesupport
Adviesgroep Maat & Partners
Broese & Peereboom Holding
Sprangers Bouwbedrijf
JH Koeltechniek BV
Tiggelman BV
Van Horssen BV
Electron
PVU Gerechtsdeurwaarders
Tessera beheer
CRA vastgoed ontwikkeling
Debis Autolease
Bouwbedrijf Zegers
Jobsupport
Jansen Huybregts
Kompak
Carat Nederland B.V.
Euro-Air Breda
Nieuwbouwnet.nl
Concepts ICT
Dowding & Mills
ISPC Breda
Bastiaansen Mode Compleet
Roos & Roos
Eindhovense projectontwikkelaar CRA
Actief en betrokken
Een goede huisvesting is voor iedere onderneming van groot belang. Niet alleen dienen de bedrijfsactiviteiten optimaal uitgevoerd te kunnen worden in een gebouw, maar ook dient het pand uitstraling te hebben. De Eindhovense projectontwikkelaar CRA helpt daarbij. Niet alleen hebben ze de nodige expertise in onroerend goed, maar ook bieden ze hun diensten vol enthousiasme en persoonlijke betrokkenheid aan.


CRA houdt zich bezig met commerciële vastgoed(her)ontwikkeling. Gedacht moet worden aan kantoren, winkels, bedrijfsruimten en ­terreinen. CRA probeert voor ieder huisvestingsprobleem een oplossing te vinden. Of het nu gaat om het vinden van een locatie, het herontwikkelen van onroerend goed of de financieringsvorm: CRA heeft de expertise. "Wij maken eerst een plan van aanpak," vertelt de heer Daems, projectontwikkelaar bij CRA. "Daarin worden de behoefte van de klant en de begrote kosten vastgelegd. Bij overeenstemming maakt een architect een aantal schetsen. De klant kan zo zien hoe zijn gebouw eruit zal zien," vervolgt hij. Het Eindhovense bedrijf verzorgt vervolgens het verdere traject. De bouwtekeningen worden gemaakt en verder worden de relaties met de verschillende partijen onderhouden. Vergunningen bij gemeente, brandweer en nutsbedrijven worden aangevraagd. CRA regelt ook de inschakeling van architect, constructeur en aannemer. "Het is én blijft een gezamenlijk traject van zowel de klant als ons bedrijf. Wij zijn het aanspreekpunt, maar overleggen zoveel mogelijk met de klant," vertelt mevrouw Bussemakers van CRA. Naast projectontwikkeling is CRA ook actief als belegger in projecten. Dat is echter niet de hoofdtaak van het bedrijf.


Duidelijkheid
De slogan van CRA, 'actief en betrokken', is voor meerdere uitleg vatbaar. Mevrouw Bussemakers vertelt: "Enerzijds zijn we pro-actief, want we ontplooien als projectontwikkelaar volop activiteiten. Daarnaast zijn we zeer actief voor onze klant, omdat we al onze afspraken nakomen en doen wat nodig is voor een succesvol project." CRA is (nu nog) een kleine organisatie. Dat heeft zijn voordelen weet Daems. "Ons team bestaat uit negen personen waarvan de vijf projectontwikkelaars de directe contacten met de klanten verzorgen. Iedereen krijgt een bepaald aantal projecten, maar wel zo dat we de klant de aandacht kunnen geven die hij vraagt." Prettig voor de klanten van CRA is de duidelijkheid die gegeven wordt. Vooraf worden de uitgangspunten van het bedrijf namelijk glashelder op tafel gelegd. De klant ziet zelfs de winstmarge van CRA op het project. "Wij zijn daar bewust heel open in. Laten we eerlijk zijn: de projectontwikkelaar heeft op zich geen goede naam. Dat vooroordeel kun je proberen te corrigeren. Wij verspillen die energie niet en denken dat je beter kunt aantonen dat je zelf helder bent," aldus Daems.

Meer projecten van CRA
* Herontwikkeling langs de A10 Amsterdam. Momenteel wordt 80.000 m2 BVO kantoor- en bedrijfsruimte langs de A10 bij Amsterdam herontwikkeld.

* Herontwikkeling Smariusterrein Tilburg. De huidige fabriek van Bakkersland wordt verplaats en de locatie wordt herontwikkeld.

* Bijsterhuizen Wijchen. Ontwikkeling van circa 9 hectare op bedrijventerrein Bijsterhuizen te Wijchen.

* Marconilaan Eindhoven. Voor de locatie Marconilaan hoek Boschdijk wordt een hoogwaardig multifunctioneel project ontwikkeld.

€uroparc
Op korte afstand van de afrit Oosterhout-Zuid langs de A27 is CRA bezig met de ontwikkeling van het Auroparc. 'Eenheid in verscheidenheid' is de slogan die bij dit stijlvolle project past. Er is gekozen voor het formeren van twee reeksen gebouwen: een strook van zes grotere kantoorgebouwen langs de Europaweg en acht kleinere kantoorvilla's langs de ontsluitingsweg. Momenteel heeft accountantskantoor Van Oers al een groot kantoorgebouw in gebruik genomen. Deze ideale kantoorlocatie biedt bedrijven met een behoefte vanaf 750 m2 vloeroppervlakte een mooie kans.

Hoogeind II
CRA is ook volop bezig op Hoogeind II in Breda. Ten zuiden van de Tilburgseweg is men gestart met de bouw van een pand voor Sortrans uit Bavel en een eigen ontwikkeling van CRA. Aan de Noordzijde van Hoogeind 2 wordt mementeel een bedrijfpand voor Hulsebos uit Bavel gerealiseerd.

CRA vastgoed ontwikkeling
Elzentlaan 29
Postbus 4604
5601 EP EINDHOVEN
Tel 040 ­ 213 51 22
Fax 040 ­ 213 51 25
Email info@cravastgoed.nl
Website www.cravastgoed.nl


...verandert
Een vrouw doet het anders...

...start
"Heel even de macht hebben..."

...netwerkt
Voor de 15e keer
Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant

...overlegt
Huidige plannen en besluiten grote impact
op de toekomst

...begeleidt
"Een kruiwagen vol met kikkers"

...ontwikkelt
Hoe met schaarste om te gaan?

...spreekt
In 't kort

...besluit
De besluiteloosheid van de overheid

...benut
Kansen benutten op De Krochten

...verbetert
Sociaal contact tussen ondernemers belangrijk

...inspireert
Onzekere vooruitzichten op inspirerende middag

Emer-Hintelaken

...onderneemt
Succesvolle start opwaardering van bedrijventerrein

Steenakker

...ambieert
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

...verwijst
Wethouder Broere plaatst eerste nieuw bewegwijzeringsbord

...raporteert
Halfjaarresultaten 2001 NV REWIN West-Brabant

...stimuleert
Ondernemers met puberende bedrijven bij Syntens aan het juiste adres

...informeert
Bestemmings- plannenservice op maat