In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
Sitesupport
Adviesgroep Maat & Partners
Broese & Peereboom Holding
Sprangers Bouwbedrijf
JH Koeltechniek BV
Tiggelman BV
Van Horssen BV
Electron
PVU Gerechtsdeurwaarders
Tessera beheer
CRA vastgoed ontwikkeling
Debis Autolease
Bouwbedrijf Zegers
Jobsupport
Jansen Huybregts
Kompak
Carat Nederland B.V.
Euro-Air Breda
Nieuwbouwnet.nl
Concepts ICT
Dowding & Mills
ISPC Breda
Bastiaansen Mode Compleet
Roos & Roos
Aan de vooravond van een landelijke introductie!
Nieuwbouwnet.nl
Per jaar worden er ongeveer 70.000 woningen in ons land gebouwd, waarvan het leeuwendeel bestemd is voor de koopmarkt. Binnen een jaar zullen al deze woningen op één website terug te vinden zijn, wat uniek is voor Nederland. Hiervoor verantwoordelijk is een Bredaas bedrijf, dat op deze manier nadrukkelijk solliciteert naar de titel 'Grootste nieuwbouwaanbieder van Nederland!'.

Luchtfoto van de Poort van Breda

HEJA Projectontwikkeling BV
HEJA Projectontwikkeling BV is een projectontwikkelaar die zich onderscheidt door een hoog ambitieniveau, een hoog kwaliteitsbewustzijn en een sterk innovatief vermogen. Jaarlijks realiseert het bedrijf een 100 tot 150 woningen in Breda en heeft de hand in projecten, die het straatbeeld van de stad mede helpen bepalen, zoals bijvoorbeeld de Poort van Breda en Eurotoren Breda. Zo'n aantal vraagt eigenlijk om een website, waarop alles overzichtelijk wordt weergegeven. Dit is dan ook de start van een tot dusverre al uiterst succesvol project 'nieuwbouwnet.nl', dat de komende tijd alleen maar verder uitgebreid zal worden en zich aan de vooravond bevindt van een landelijke introductie.


Geen platform
De meeste grote spelers op de woningmarkt hebben een eigen website, maar de informatie die hierop terug te vinden is, blijft meestal beperkt tot een jaarverslag, foto's van de medewerkers en bijvoorbeeld een maquette. Henny Boot en Jan Hoppen, partners in HEJA Projectontwikkeling BV wilden meer. De eerste problemen kwamen al snel in zicht, want "Als je woningen wilt gaan introduceren op de markt via een website, dan kom je er al heel snel achter, dat er geen platform is, waar die website aan 'geknoopt' kan worden." verklaart Jan Hoppen. Uiteindelijk heeft hij het besluit genomen om het dan maar zelf te gaan initiëren en is afgelopen januari gestart met een pilotproject in Breda.

Een tweetal gedachten
Aan de ontwikkeling hiervan liggen een tweetal gedachten ten grondslag. Allereerst is daar het feit, dat er momenteel geen goed overzicht is van aanbod op de nieuwbouwmarkt voor mensen die op zoek zijn naar een woning in Breda en omgeving (en eigenlijk gaat dit op voor heel Nederland). De andere gedachte is dat in deze tijd de vraag naar echte differentiatie sterk in opkomst is en dat in de woningbouw die vraag in kaart gebracht moet worden voor ontwikkelaars, architecten, bouwers en woningbouwverenigingen willen zij in kunnen spelen op de woonwensen en verlangens van vandaag de dag.

Een continu online marktonderzoek
Zo maakt nieuwbouwnet.nl dus deel uit van een totaal communicatiesysteem waarin zowel oude als nieuwe media hun eigen specifieke functie hebben. De website informeert de bezoeker over zowel het aanbod van nieuwbouwwoningen op dit moment als op verwachte momenten in de toekomst. Daarnaast kunnen door een databasekoppeling gegevens van de bezoekers verzameld worden, die inzicht geven in de woonwensen en behoeften van aspirant-kopers, zoals 'koop/huur', 'wijk', 'type woning', 'prijs', 'grootte' en 'aantal kamers', wat uiteindelijk een duidelijker beeld geeft op de vraag "Waar en wat moeten we bouwen?". Op deze manier functioneert nieuwbouwnet.nl dus als een continu online marktonderzoek, dat waardevolle gegevens levert voor diegene die baat heeft bij het in kaart brengen van vragen uit de markt. Om dit allemaal in goede banen te leiden is er een vaste redacteur aangesteld, die de website constant bijhoudt.

Landelijke dekking
De gemeente Breda was zo enthousiast over dit initiatief, dat zij op haar website zelfs ruimte vrij heeft gemaakt voor nieuwbouwnet.nl. Per dag bezoeken tussen de 80 en 100 'unieke' personen deze website. Dit aantal zal binnenkort vele malen verdubbeld worden, aangezien de ontwikkelingen van nieuwbouwnet.nl zich in razend tempo opvolgen. Binnen afzienbare tijd wordt er gestreefd naar een landelijke dekking van de website, met daarop dan dus het volledige aanbod op de nieuwbouwmarkt in Nederland, zowel op dát specifieke moment als op verwachte momenten in de toekomst.

Transparant
Met nieuwbouwnet.nl, ontwikkeld vanuit de toonaangevende Bredase projectontwikkelaar 'HEJA', heeft Nederland er binnenkort in één klap een woningsite bij, die alle nieuwbouw omvat. Begin 2002, in het jaar dat Breda 750 jaar bestaat, zal Nederland kennis maken met nieuwbouwnet.nl. Hiermee is deze site voor de aspirant koper een aantrekkelijk, toegankelijk en eigentijds medium dat het aanbod op de nieuwbouwmarkt transparant maakt. Door continu online inbreng van gegevens over woonwensen uit de markt is daarnaast nieuwbouwnet.nl een aantrekkelijk, eigentijds medium, dat de vraag op de nieuwbouwmarkt transparant maakt. Kortom: een win-win situatie.

Nieuwbouwnet BV
Email: redactie@nieuwbouwnet.nl
Website www.nieuwbouwnet.nl


...verandert
Een vrouw doet het anders...

...start
"Heel even de macht hebben..."

...netwerkt
Voor de 15e keer
Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant

...overlegt
Huidige plannen en besluiten grote impact
op de toekomst

...begeleidt
"Een kruiwagen vol met kikkers"

...ontwikkelt
Hoe met schaarste om te gaan?

...spreekt
In 't kort

...besluit
De besluiteloosheid van de overheid

...benut
Kansen benutten op De Krochten

...verbetert
Sociaal contact tussen ondernemers belangrijk

...inspireert
Onzekere vooruitzichten op inspirerende middag

Emer-Hintelaken

...onderneemt
Succesvolle start opwaardering van bedrijventerrein

Steenakker

...ambieert
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

...verwijst
Wethouder Broere plaatst eerste nieuw bewegwijzeringsbord

...raporteert
Halfjaarresultaten 2001 NV REWIN West-Brabant

...stimuleert
Ondernemers met puberende bedrijven bij Syntens aan het juiste adres

...informeert
Bestemmings- plannenservice op maat