In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
Sitesupport
Adviesgroep Maat & Partners
Broese & Peereboom Holding
Sprangers Bouwbedrijf
JH Koeltechniek BV
Tiggelman BV
Van Horssen BV
Electron
PVU Gerechtsdeurwaarders
Tessera beheer
CRA vastgoed ontwikkeling
Debis Autolease
Bouwbedrijf Zegers
Jobsupport
Jansen Huybregts
Kompak
Carat Nederland B.V.
Euro-Air Breda
Nieuwbouwnet.nl
Concepts ICT
Dowding & Mills
ISPC Breda
Bastiaansen Mode Compleet
Roos & Roos
Dit is jouw Lift!
Jobsupport
Een uitnodigende plek om eens binnen te lopen voor het lezen van de nieuwste tijdschriften, het luisteren naar muziek en/of te internetten, met binnenkort eveneens de mogelijkheid tot het aanschaffen van energy drinks, cd's en zelfs kleding. Verder een organisatie die de meest trendy feesten, met 's lands bekendste dj's organiseert. Toch zal dit alles nooit ten koste gaan van het primaire proces, de banenmarkt. Jobsupport is namelijk bovenal een uitzendbureau, maar dan wel één met een duidelijke visie, die weet wat jongeren tegenwoordig bezighoudt en hen op die manier tegemoet treedt!

Regulier uitzendbureau
In 1994 werden in Roosendaal de deuren geopend van het eerste filiaal van Jobsupport, door de toentertijd 24-jarige Edwin Schaap. Bijna acht jaar later is Jobsupport uitgegroeid tot een bekend en gerenommeerd uitzendbureau, met momenteel een 8-tal vestigingen verspreidt over het land: Roosendaal, Middelburg, Rotterdam (2), Ridderkerk, Vlaardingen, Den Haag en Breda. Jobsupport is een regulier uitzendbureau, met een totaal van 26 intercedenten in dienst, zo'n 250 bedrijven in portefeuille en 700 tot 800 uitzendkrachten die wekelijks hun briefje in komen leveren.


Constante kwaliteit
Als relatief kleine speler weet Jobsupport in een markt met voldoende concurrenten zich uitstekend staande te houden. De afgelopen twee jaar heeft de uitzendbranche erg onder druk gestaan vanwege diverse marktontwikkelingen: een aanbod van werk dat de vraag meerdere malen overschrijdt, ontwikkelingen rondom de cao en een versteviging van de rechten van uitzendkrachten. Een uitzendbureau moet hiermee op een correcte manier omgaan en een constante kwaliteit kunnen waarborgen, aangezien je nu eenmaal leeft bij de gratie van bedrijven en uitzendkrachten. Het spreekt voor zich dat Jobsupport ABU-lid is, ISO gecertificeerd en beschikt over VCA-certificaten.

Communicatie
Jobsupport richt zich voornamelijk op de leeftijdscategorie 17-35 jaar, waarin de jongeren tussen de 17 en 25 jaar erg sterk vertegenwoordigd zijn. Vooral in de communicatie naar deze doelgroep toe is Jobsupport erg sterk; communiceren met jongeren, zoals dat de dag van vandaag gebruikelijk is. Edwin: "Je kan met hen niet blijven communiceren op de manier van "We hebben werk voor je!", want dat snappen ze zelf ook wel als ze een uitzendbureau binnenstappen. Je zal andere dingen aan moeten bieden en een belangrijk middel hierin is je 'winkel', wat toch een eerste kennismaking is." Naast een sterke communicatie is het inderdaad dat eigentijdse kantoor (als je nog van een kantoor kunt spreken) waarmee Jobsupport zich weet te onderscheiden van al die andere organisaties.

De tijd van nu
Zo ook het in april 2000 geopende filiaal in Breda, dat bij binnenkomst nog weinig overeenkomsten vertoont met een 'standaard' uitzendbureau. Weg is namelijk dat stereotype interieur, weg zijn de veelal nietszeggende en volledig inwisselbare intercedenten, maar vooral weg is die hoge drempel, die jongeren keer op keer doet twijfelen: "Zal ik nu wel, of ...?" De houten stoelen hebben plaatsgemaakt voor een aantal heerlijke fauteuils, die niet zouden misstaan in een 'lounge' room, aan een lange bar zitten een aantal jongeren te internetten, koffie, thee, fris maar ook diverse snacks kunnen gekocht worden, trendy tijdschriften liggen her en der verspreid, er klinkt populaire muziek op de achtergrond en de intercedenten hebben zich zowel qua kleding als communicatie aangepast aan de tijd van nu.


Dj Tiësto
"Leg de lat hoog. Je bereikt nooit meer dan je jezelf ten doel stelt!" Niet alleen de medewerkers van Jobsupport hanteren dit motto, zij dragen het ook uit aan de bedrijven en uitzendkrachten. Liftoff is hiervoor het communicatiemiddel naar de consumentenmarkt toe. De term Liftoff moet hier dus letterlijk genomen worden: vooruitkomen, omhooggaan. Afgelopen april is het Liftoff-concept tijdens een groot feest in Utrecht geïntroduceerd, met als achterliggende gedachte om de jeugd al op jongere leeftijd en vooral op een vrijblijvende, speelse manier bekend te maken met 'werk'. Dit bereik je volgens Edwin door te communiceren met en over zaken die de jeugd interesseert. Muziek is hierbij uiteraard een van de belangrijkste middelen. Zo presenteert Liftoff regelmatig feesten, waarop bekende dj's van zich laten horen. Ook wordt de komende solo tour van dj Tiësto (één van de toonaangevende namen in het circuit) gesponsord door Liftoff. Naast muziek is ook kleding een belangrijk middel om jongeren mee te bereiken. In de Jobstores zal dan ook binnenkort overgegaan worden tot de verkoop van kleding uit de trendy collectie van 'Gsuss-industries'.


Jobsupport is een uitzendbureau dat zich aanpast aan de huidige markt en marktontwikkelingen. Maar, het bedrijf bewandelt hierbij wel een pad, waarop nog niemand hem voorgegaan is. "Uitzenden is uitzenden; eigenlijk is er niets nieuws meer te vinden." Door te communiceren vanuit het Liftoff-concept weet Jobsupport als het ware een nieuwe markt te creëren en zodoende jongeren al in een veel vroeger stadium dan voorheen bekend te maken met deze branche en hoe Jobsupport zich daarin beweegt. Liftoff zal zich binnen afzienbare tijd uitgebreid gaan voorstellen. Hoe? Dat blijft nog een verrassing, maar reken erop dat hip, trendy, vernieuwend en origineel toepasselijke trefwoorden zullen zijn. Tenslotte maken deze begrippen Jobsupport ook zo bijzonder!


Jobsupport
Van Coothplein 37-3
Postbus 1099,
4801 BB Breda
Tel 076-5041147
Fax 076-5041148
E-mail:
info@jobsupport.nl
Website:
www.jobsupport.nl
www.liftoff.nl


...verandert
Een vrouw doet het anders...

...start
"Heel even de macht hebben..."

...netwerkt
Voor de 15e keer
Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant

...overlegt
Huidige plannen en besluiten grote impact
op de toekomst

...begeleidt
"Een kruiwagen vol met kikkers"

...ontwikkelt
Hoe met schaarste om te gaan?

...spreekt
In 't kort

...besluit
De besluiteloosheid van de overheid

...benut
Kansen benutten op De Krochten

...verbetert
Sociaal contact tussen ondernemers belangrijk

...inspireert
Onzekere vooruitzichten op inspirerende middag

Emer-Hintelaken

...onderneemt
Succesvolle start opwaardering van bedrijventerrein

Steenakker

...ambieert
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

...verwijst
Wethouder Broere plaatst eerste nieuw bewegwijzeringsbord

...raporteert
Halfjaarresultaten 2001 NV REWIN West-Brabant

...stimuleert
Ondernemers met puberende bedrijven bij Syntens aan het juiste adres

...informeert
Bestemmings- plannenservice op maat