In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
Sitesupport
Adviesgroep Maat & Partners
Broese & Peereboom Holding
Sprangers Bouwbedrijf
JH Koeltechniek BV
Tiggelman BV
Van Horssen BV
Electron
PVU Gerechtsdeurwaarders
Tessera beheer
CRA vastgoed ontwikkeling
Debis Autolease
Bouwbedrijf Zegers
Jobsupport
Jansen Huybregts
Kompak
Carat Nederland B.V.
Euro-Air Breda
Nieuwbouwnet.nl
Concepts ICT
Dowding & Mills
ISPC Breda
Bastiaansen Mode Compleet
Roos & Roos
Van banner tot in de nok tot ''vergeten'' visitekaartje
Binnenkort sta je op een beurs. Je bedrijf moet zo goed mogelijk voor de dag komen. Daar heb je een wandvullende poster van zes meter voor nodig of een banner (lange, smalle afbeelding) die tot in de nok reikt. Je wilt leaflets in een bescheiden oplage, want het gaat om een eenmalige actie en wat 'bijna vergeten' visitekaartjes voor iemand die op het laatste moment ook nog meehelpt de stand te bemannen. Reproductie bedrijf Tiggelman b.v. kan dit snel en voor een klein budget verzorgen.

Reproductiebedrijf Tiggelman reproduceert groot formaat tekeningen en grafische afbeeldingen.

Reproductie bedrijf Tiggelman b.v. is opgericht in 1919. 'De overgrootvader van mijn vrouw was ''calqueerder''; iemand die tekeningen overtrekt bij een aannemer. Toen dit tijdrovende handwerk eenvoudiger kon met lichtgevoelig papier, is overgrootvader Tiggelman voor zichzelf begonnen met "het blauwdrukken"', vertelt Rich Raaijman.
Decennia lang was het bedrijf gevestigd aan de Academiesingel, daarna in de Emmastraat en nu sinds drie en half jaar betrekken ze een ruim, goed bereikbaar bedrijfspand in de Goeseelsstraat met twaalf medewerkers.

Met de tijd mee
De belangrijkste poot bij Tiggelman b.v. is nog steeds het reproduceren van CAD-tekeningen. Algemeen directeur Raaijman: 'CAD staat voor Computer Aided Design. Met dit tekenprogramma maken we op de computer ontwerpen en bouwtekeningen voor aannemers, architecten, ingenieurs, installateurs, constructeurs en makelaars, kortom voor het hele "technische'' bedrijfsleven.
De tekentafel heeft ondertussen plaats gemaakt voor geavanceerde CAD-systemen. Het stuk transparant papier als informatiedrager is vervangen door de Cd-rom en de postbode door E-mail. Maar uiteindelijk zijn er nog steeds afdrukken op papier nodig. Een andere snel groeiende tak binnen de dienstverlening van ons reproductie bedrijf is het printen van grafisch werk vanuit zowel de PC als de Mac op allerlei formaten en op uiteenlopende materialen.'

In de Beyerd
Tiggelman b.v. print leaflets, brochures, rapporten en prijslijsten. Ook kunnen ze fullcolour posters en bedrukte wanden van een groot formaat maken voor reclamedoeleinden, beurzen en tentoonstellingen. Raaijman: 'We gaan verder dan afdrukken maken op papier. We printen ook op linnen, katoen of vinyl, wat een apart effect geeft als je bijvoorbeeld een poster laat drukken voor op een kledingbeurs.' Het mooiste wat ze ooit gedaan hebben, waren volgens Raaijman de prints van digitaal bewerkte foto's van de Bredase kunstenaar Loek Grootjans. Raaijman: 'Dit was heel moeilijk te realiseren, omdat er bepaalde kleurnuances te zien moesten zijn. Ook was het niet eenvoudig de afdrukken strak en vlekkeloos op een kunststof ondergrond te plakken.
Maar over het eindresultaat waren we ontzettend tevreden. De afdrukken hebben in de Beyerd gehangen.'
Ook digitaliseert het reproductie bedrijf groot formaat tekeningen en grafische afbeeldingen. Ze krijgt dan de opdracht om duizenden plattegronden van gebouwen die op papier staan, in de computer te zetten. Het voordeel hiervan is dat je met één druk op de knop de juiste afbeelding opvraagt, hem print en als basis gebruikt voor een nieuwe tekening.
Je hoeft niet meer het archief in te duiken, om uren naar de juiste plattegrond te zoeken.

Service en kwaliteit
Raaijman: 'Sommige producten hebben een nabewerking nodig. "Kwetsbare" afbeeldingen maken we veel duurzamer door ze te lamineren (plastificeren). Daarnaast horen sorteren, inbinden, van boorgaten voorzien, schoonsnijden en vouwen ook tot de mogelijkheden. Desgewenst kunnen we de afbeelding op een harde ondergrond plakken.
Bij ons zit het grote verschil in kwaliteit. Je kunt iets bij ons laten drukken of in een supermarkt. Bij de laatste zit er een vlek op, de tekst is scheef of de kleur is niet naar je zin. Bij ons gebeurt dat niet. Dan geven we het niet eens mee. Een kopie is van perfecte kwaliteit.'
Service is een belangrijk aspect in de dienstverlening van het Bredase bedrijf. Zo kunnen vaste klanten in de regio rekenen op een eigen haal- en brengservice, die zo nodig twee maal per werkdag langskomt. Dit maakt reproductie bedrijf Tiggelman b.v. nog aantrekkelijker.

Reproductie bedrijf Tiggelman B.V.
Goeseelsstraat 1
4817 MV Breda
tel: 076-5724000
fax: 076-5724005
E-mail repro.tiggelman@wxs.nl


...verandert
Een vrouw doet het anders...

...start
"Heel even de macht hebben..."

...netwerkt
Voor de 15e keer
Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant

...overlegt
Huidige plannen en besluiten grote impact
op de toekomst

...begeleidt
"Een kruiwagen vol met kikkers"

...ontwikkelt
Hoe met schaarste om te gaan?

...spreekt
In 't kort

...besluit
De besluiteloosheid van de overheid

...benut
Kansen benutten op De Krochten

...verbetert
Sociaal contact tussen ondernemers belangrijk

...inspireert
Onzekere vooruitzichten op inspirerende middag

Emer-Hintelaken

...onderneemt
Succesvolle start opwaardering van bedrijventerrein

Steenakker

...ambieert
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

...verwijst
Wethouder Broere plaatst eerste nieuw bewegwijzeringsbord

...raporteert
Halfjaarresultaten 2001 NV REWIN West-Brabant

...stimuleert
Ondernemers met puberende bedrijven bij Syntens aan het juiste adres

...informeert
Bestemmings- plannenservice op maat