In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
Sitesupport
Adviesgroep Maat & Partners
Broese & Peereboom Holding
Sprangers Bouwbedrijf
JH Koeltechniek BV
Tiggelman BV
Van Horssen BV
Electron
PVU Gerechtsdeurwaarders
Tessera beheer
CRA vastgoed ontwikkeling
Debis Autolease
Bouwbedrijf Zegers
Jobsupport
Jansen Huybregts
Kompak
Carat Nederland B.V.
Euro-Air Breda
Nieuwbouwnet.nl
Concepts ICT
Dowding & Mills
ISPC Breda
Bastiaansen Mode Compleet
Roos & Roos
Tessera Beheer:
Mooie plannen in Zevenbergen
RIDDERKERK - Het Suikerunie-terrein in Zevenbergen gaat een nieuwe, mooie toekomst tegemoet. Lag het terrein, op steenworpafstand van de dorpskern, jaren lang gedeeltelijk braak, onlangs ging de eerste schop in de grond voor het bouwrijp maken van het bedrijventerrein De Koekoek. Tessera Beheer, een dochtermaatschappij van projectontwikkelaar Apron uit Ridderkerk, tekent voor dit ambitieuze project.

De Heer P. van de Erve bij het verkoopbord van het nieuwe bedrijventerrein De Koekoek in Zevenbergen.


"Wij kregen de kans het terrein van de Suikerunie in Zevenbergen te kopen," vertelt de heer J.A. van der Leer, directeur van Apron Development. De fabriek van de Suikerunie werd lang geleden gesloten en de laatste jaren zijn enkele delen verkocht en (her)ontwikkeld. Reeds gevestigd op het terrein is Peeters Plastics. De suikersilo's en het suikerpakhuis worden nog steeds door de Suikerunie gebruikt. "Dit soort grote terreinen ontwikkel je voor de toekomst. De oppervlakte is maar liefst 100.000 m2" De komende tijd zal de bedrijvigheid op het terrein dus steeds verder toenemen. Waarom koos de Ridderkerkse projectontwikkelaar Apron eigenlijk voor het jarenlang braakliggende terrein? "Als projectontwikkelaar ben je steeds op zoek naar goede locaties. Wij vinden deze locatie ideaal. Het gebied ligt langs de Provincialeweg en dicht tegen de dorpskern," zegt Van der Leer. Tessera Beheer, een dochter van Apron voert de ontwikkeling van het terrein uit.

Tien hectare nodig
Apron ontwikkelde eerder in Zevenbergen een kantoorgebouw aan de Gildelaan nabij het gemeentehuis. Na die positieve ervaring bleef men verder kijken naar de gemeente Moerdijk. Recent verscheen een rapport van de Kamer van Koophandel waarin de toekomstige vraag naar bedrijfsgrond in de gemeente werd onderzocht. "Daar bleek uit dat tot 2002 er per jaar zo'n tien hectare extra bedrijfsgrond gevraagd zal worden in Zevenbergen en omgeving. Dat was aanleiding voor ons om verder te gaan met de verwerving van het Suikerunie-terrein," vertelt Van der Leer. Voor de verhuur van het kantoorgebouw schakelde Apron eerder al naar volle tevredenheid makelaar de heer ing. P. van de Erve van Meeůs Makelaars uit Willemstad in. Ook bij dit nieuwe project zal Meeůs in samenwerking met de Rewin West-Brabant uit Breda (de heer C.H.J.M. Nuijten) de verkoop begeleiden. Ondertussen zijn de eerste werkzaamheden aan het nieuwe bedrijventerrein "de Koekoek" begonnen. Een deel van de nog bestaande gebouwen van de Suikerunie werd gesloopt, waarbij de grote hoeveelheid gesloopt beton volledig werd gerecycled. Vervolgens werd de grond bouwrijp gemaakt. Over enthousiasme voor de plannen onder het bedrijfsleven heeft Tessera niet te klagen. Een aantal kavels is al verkocht en er liggen volop contacten met ge•nteresseerde ondernemers.

De plannen voor het nieuwe bedrijventerrein.

Interne welstandscommissie
Die interesse vanuit het bedrijfsleven voor Bedrijventerrein De Koekoek is niet helemaal vreemd. De ligging is namelijk ideaal en ook de plannen van Tessera mogen er zijn. Men ontwikkelde zelf een beeldkwaliteitplan. De heer Brouwer, stedenbouwkundige van Apron, vertelt: "Dat is voor de omvang van het project redelijk uniek en garandeert een hoge kwaliteit. Wij hebben in ons beeldkwaliteitplan samen met de gemeente Moerdijk veel nagedacht over het ontwerp. Zo komen er langs de Provincialeweg alleen panden met een hoogwaardige uitstraling. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld showrooms, eventueel gecombineerd met kantoorruimten." Het beeldkwaliteitplan van Apron - eigenlijk een interne welstandscommissie - garandeert een hoogwaardige uitstraling. De indeling van het nieuwe terrein biedt bedrijven keuze in de oppervlakten van percelen. Oppervlakten van 5.000 m2, maar ook percelen van 1.500 m2 zijn mogelijk. Zeer eigentijds in de opzet van het nieuwe bedrijventerrein is de oprichting van een Vereniging van Eigenaren. "Elke koper wordt hiervan automatisch lid. Een groot voordeel is dat men als eigenaren zelf het beheer van de infrastructuur in handen heeft. Een afsluiting van het terrein is daardoor mogelijk". Dankzij de gebundelde krachten van de gehuisveste bedrijven zal het terrein optimaal worden onderhouden en de hoogwaardige uit- straling behouden.

Apron Development B.V.
Ridderpoort 4
Postbus 464
2980 AL RIDDERKERK
Telefoon: 0180 - 462 555
Fax: 0180 - 417 277
E-mail: apron@euronet.nl


...verandert
Een vrouw doet het anders...

...start
"Heel even de macht hebben..."

...netwerkt
Voor de 15e keer
Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant

...overlegt
Huidige plannen en besluiten grote impact
op de toekomst

...begeleidt
"Een kruiwagen vol met kikkers"

...ontwikkelt
Hoe met schaarste om te gaan?

...spreekt
In 't kort

...besluit
De besluiteloosheid van de overheid

...benut
Kansen benutten op De Krochten

...verbetert
Sociaal contact tussen ondernemers belangrijk

...inspireert
Onzekere vooruitzichten op inspirerende middag

Emer-Hintelaken

...onderneemt
Succesvolle start opwaardering van bedrijventerrein

Steenakker

...ambieert
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

...verwijst
Wethouder Broere plaatst eerste nieuw bewegwijzeringsbord

...raporteert
Halfjaarresultaten 2001 NV REWIN West-Brabant

...stimuleert
Ondernemers met puberende bedrijven bij Syntens aan het juiste adres

...informeert
Bestemmings- plannenservice op maat