In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
Sitesupport
Adviesgroep Maat & Partners
Broese & Peereboom Holding
Sprangers Bouwbedrijf
JH Koeltechniek BV
Tiggelman BV
Van Horssen BV
Electron
PVU Gerechtsdeurwaarders
Tessera beheer
CRA vastgoed ontwikkeling
Debis Autolease
Bouwbedrijf Zegers
Jobsupport
Jansen Huybregts
Kompak
Carat Nederland B.V.
Euro-Air Breda
Nieuwbouwnet.nl
Concepts ICT
Dowding & Mills
ISPC Breda
Bastiaansen Mode Compleet
Roos & Roos
Concepts ICT introduceert:
Tweede generatie WestBrabantNet
BREDA - Het heeft flink gestormd in het land van de informatietechnologie. Voorheen veelbelovende ondernemingen vielen met een smak om en andere bedrijven kregen fikse klappen. De storm is gaan liggen, maar het waait op sommige plaatsen nog. Kenmerk van de situatie na een economische storm is dat de sterkere bedrijven nog bestaan. Een voorbeeld daarvan is het Bredase bedrijf Concepts ICT. De medewerkers zijn gebrand om de markt te overtuigen van hun kwaliteiten.

V.l.n.r. Erik Jansen, Rob van de Grift en Govert Klasing van Concepts ICT.

Concepts ICT bestaat uit drie werkmaatschappijen: internetprovider XS, websitebouwer Web Factory en 'content'-leverancier Publishing. Deze drie activiteiten resulteren in een totaalpakket voor internet. Een paradepaardje van het bedrijf is het portaal WestBrabantNet. Erik Jansen, verantwoordelijk voor Publishing, vertelt: "We zijn in 1996 gestart met WestBrabantNet en hebben daarmee gekozen voor een regionale aanpak als internetprovider met bijbehorend portaal. Er is de laatste tijd hard gewerkt aan de 'restyling' van WestBrabantNet. Na het ontstaan van de publishing-tak zijn de specialisten van Concepts anders tegen hun website aan gaan kijken. Inhoud en vormgeving werden steeds belangrijkere thema's. Een compleet nieuw portaal werd vormgegeven. "We willen onze bezoekers meer bieden. WestBrabantNet biedt nieuws vanuit een regionaal perspectief en bevat zo ook een 'Regionale Zoekmachine', dé manier voor regionale bedrijven om door hun eigen doelgroep gevonden te worden op internet. Daarnaast bieden we ook nationaal nieuws. Als je in onze regio woont, wil je bijvoorbeeld ook weten welke nieuwe films er uitgekomen zijn. De huidige site is echt de tweede generatie WestBrabantNet," aldus Jansen. Dat men het daarmee bij het rechte eind had blijkt wel uit de ruim twee miljoen raadplegingen die de site elke maand krijgt.

Martijn van Peer bij de serverkasten

Eenvoudig wijzigen
De site WestBrabantNet wordt van foto's en tekst voorzien met behulp van het contentmanagementsysteem: EZ-CMS v2.04. Deze programmatuur is door Concepts ICT zelf ontwikkeld. Rob van de Grift van Web Factory nam deel aan deze uitdaging. "EZ-CMS (Easy CMS) is zeer geschikt voor websites die dagelijks veel bezoekers krijgen. Groot voordeel is dat de programmatuur zeer gebruiksvriendelijk is. Je hebt geen enkele kennis van programmeertalen meer nodig om de site te kunnen veranderen. Je geeft een login en een wachtwoord op en kunt eenvoudig wijzigingen aanbrengen en artikelen plaatsen." Het systeem is ideaal voor websites die actueel willen of moeten zijn. Het is zelfs mogelijk aan te geven op welk tijdstip veranderingen doorgevoerd moeten worden. De programmatuur is modulair opgebouwd en wordt regelmatig aangepast en uitgebreid. Concepts ICT geeft het programma in licentievorm uit. Er is de mogelijkheid voor bedrijven een onbeperkt aantal medewerkers rechten te geven waarmee bepaalde delen van de website gewijzigd kunnen worden. Momenteel gaat een aantal grote klanten van Concepts ICT de voordelen ervaren van het contentmanagementsysteem. Op www.westbrabant.net werkt het systeem momenteel feilloos.

De website van WestBrabantNet

Internetfaciliteiten
Concepts ICT is een veelzijdig bedrijf. Naast het ontwikkelen van websites en verzorgen van tekst en foto's is het mogelijk een website of server bij Concepts ICT onder te brengen. De werkmaatschappij Access is daarin gespecialiseerd. Via de serverhosting faciliteiten krijgt de klant alle mogelijkheden van een eigen fysieke webserver zonder de zorg voor het functioneren ervan te hoeven dragen. Martijn van Peer vertelt: "We zijn ons naast internettoegang tevens gaan richten op hosting. Wij willen onder de noemer BR-IX (Breda Internet Exchange) een centraal punt voor bedrijven zijn die hun server of website hier plaatsen. Onze dienstverlening maakt gebruik van de twee centrale internetknooppunten: Amsterdam en Brussel. Valt er een knooppunt uit, dan zijn onze klanten nog steeds online via het andere punt. Voor bedrijven die afhankelijk zijn van hun internetactiviteiten is dat essentieel." Access biedt al jaren particulieren en ondernemers de keuze uit verschillende internet access abonnementen. Daarnaast is Concepts ICT de infrastructuur geschikt aan het maken om deze herfst haar klanten ADSL aan te bieden. Ondanks de internetmalaise heeft Concepts ICT zich de laatste tijd verder ontwikkeld tot een aangename zakenpartner. Gezien de recente ontwikkelingen, zoals het contentmanagementsysteem, het aanbieden van ADSL en de hostingfaciliteiten, ziet de toekomst voor Concepts ICT er zonnig uit.

Concepts ICT
St. Ignatiusstraat 265
Postbus 4705
4803 ES BREDA
Telefoon: 076 - 52 21 555
Fax: 076 - 53 10 531
Internet: www.concepts-ict.nl
E-mail: info@concepts-ict.nl


...verandert
Een vrouw doet het anders...

...start
"Heel even de macht hebben..."

...netwerkt
Voor de 15e keer
Bedrijven Kontakt Dagen West-Brabant

...overlegt
Huidige plannen en besluiten grote impact
op de toekomst

...begeleidt
"Een kruiwagen vol met kikkers"

...ontwikkelt
Hoe met schaarste om te gaan?

...spreekt
In 't kort

...besluit
De besluiteloosheid van de overheid

...benut
Kansen benutten op De Krochten

...verbetert
Sociaal contact tussen ondernemers belangrijk

...inspireert
Onzekere vooruitzichten op inspirerende middag

Emer-Hintelaken

...onderneemt
Succesvolle start opwaardering van bedrijventerrein

Steenakker

...ambieert
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

...verwijst
Wethouder Broere plaatst eerste nieuw bewegwijzeringsbord

...raporteert
Halfjaarresultaten 2001 NV REWIN West-Brabant

...stimuleert
Ondernemers met puberende bedrijven bij Syntens aan het juiste adres

...informeert
Bestemmings- plannenservice op maat